Thougts on Anatomy | Graphic Design | Architecture
on Fabriano Disegno 5 - 300 g/m2
hot pressed 50% cotton paper
3 zeefdrukwerken met steeds 1 geisoleerd element in zwart, omgeven door vlakken aangebracht met de rakel al dan niet door de zeef, wat resulteert in subtiele kleurvariaties.
Kleurvlakken gedrukt door een sjabloon van op het papier aangebrachte tape, dit zorgt voor gesatureerde contouren met een scherpe aflijning. Deze gecombineerde techniek belet het drukken van meerdere exemplaren

Fotografische elementen in deze werken, zijn samengestelde beelden uit een collectie boeken die ik begon aan te leggen rond 2008. Deze boeken hebben de meest uiteenlopende en banale onderwerpen; yoga, plezierboten, natuurverschijnselen, stadsvernieuwing etc... De enige overeenkomst tussen al deze boeken, is het gebruik van een specifiek zwart drukraster. Grof genoeg om met een eenvoudig kopieermachine uit te vergroten, maar fijn genoeg om een interessante textuur over te brengen waar het raster uiteenvalt. In printproject 15 vormen abstracte rasterfragmenten uit deze boeken de basis van bijna ieder werk. In de 3 werken op deze pagina, die hierop een verderzetting zijn, verraden ze het onderwerp en tonen ze de herkomst van de beelden..