Hands and Unidentified Objects 
original drawings & screenprint edition - 2013


Het beeld dat in oorsprong een deel van een groter verhaal draagt, schrijft los daarvan een eigen verhaal, zoals aangehaald in de titel van een tijdelijk diptiek, opgesteld in de studio / december 2018:

11 12 2018
don’t identify



“de context te ontvluchten, in de hoop uit de verwarring een verklaring zuiveren”








Bij de toelatingsproef aan het KASK was ik niet geslaagd voor het onderdeel ‘motivatie’, omdat ik nog amper interesse toonde in het grafische laat staan artistieke gebeuren. Ik heb ook heel weinig werken uit die periode bewaard; wel enkele gebundelde tekeningen van handen, in gecombineerde techniek van zwarte inkt en waterverf. Ook enkele van de eerste grafische werken (voor het eerst getoond bij de expo tgv. de opstart van de zeefdrukstudio) waren gebaseerd op bovenstaande pentekeningen van handen, gecombineerd met niet geïdentificierde objecten’.

Deze niet geïdentificierde / niet identificierbare objecten, of ook de niet te achterhalen afkomst of betekenis van aanwijzingen, nummering, gefotografeerde handelingen of objecten (later verzameld onder de naam ‘verloren beelden’) dringen door in vele werken sinds 2013.
De verzameling van dit soort beelden, zowel een digitaal beeldarchief (waarvan beperkte selectie: pointless 1.1) als een enorme stapel boeken met rasterbeelden, (waarvan beperkte selectie: pointless 1.2) bevat een groot deel van de oorsprong van beeldvorming in mijn artistiek werk.




.