OBED VLEUGELS                                      
DISCOVER
postkask
unidentified
pointless 1.2
Printproject 15
papier 2017
collabs
AAF screens
woord
2018
Haptic House
pointless 1.1
dtdH


Exhibitions
Info / contact 
Instagram

Thougts on Anatomy | Graphic Design | Architecture
on Fabriano Disegno 5 - 300 g/m2
hot pressed 50% cotton paper
3 zeefdrukwerken met steeds 1 geisoleerd element in zwart, omgeven door vlakken aangebracht met de rakel al dan niet door de zeef, wat resulteert in subtiele kleurvariaties.
Kleurvlakken gedrukt door een sjabloon van op het papier aangebrachtte tape, dit zorgt voor gesatureerde contouren met een scherpe aflijning. Deze gecombineerde techniek belet het drukken van meerdere exemplaren

Fotografische elementen in deze werken, zijn samengestelde beelden uit een collectie boeken die ik begon aan te leggen rond 2008. Deze boeken hebben de meest uiteenlopende en banale onderwerpen; joga, plezierboten, natuurverschijnselen, stadsvernieuwing etc... De enige overeenkomst tussen al deze boeken, is het gebruik van een specifiek zwart drukraster. Grof genoeg om met een eenvoudig kopieërmachiene uit te vergroten, maar fijn genoeg om een interessante textuur over te brengen waar het raster uiteenvalt. In printproject 15 vormen abstracte rasterfragmenten uit deze boeken de basis van bijna ieder werk. In de 3 werken op deze pagina, die hierop een verderzetting zijn, verraden ze het onderwerp en tonen ze de herkomst van de beelden..

20 06 2018
psalm 23“een bevroren beeld in de vuurlinie, breekbaar porselein, veilig in het oog van de storm”